Noutati

VEKA anunta achizitia grupului Bowater Building Products din Marea Britanie

dave_jones_2VEKA anunta achizitia grupului de companii Bowater Building Products din Marea Britanie, investitie ce intareste pozitia VEKA pe piata vest-europeana. Prin achizitia unuia dintre cei mai importanti furnizori de pe piata britanica, grupul german VEKA demonstreaza inca o data stabilitatea internationala a brandului si implicarea pe termen lung in furnizarea de profile din PVC de calitate superioara, exclusiv clasa A (conform SR EN 12608).

"Ne bucuram sa anuntam preluarea Bowater Building Products. Asa cum multi jucatori din industrie stiu deja, situatia pietei este extrem de dificila, si, totusi, VEKA a continuat sa investeasca in sisteme, oameni si fabrici. Dupa o analiza atenta, am ales sa achizitionam furnizorul de profile si structuri din PVC pentru constructii - Bowater Building Products - datorita sinergiilor cu brandul VEKA in termeni de calitate a produselor si pozitionare pe piata constructiilor. Achizitia Bowater Building Products si a cunoscutului brand WHS Halo subliniaza inca o data implicarea noastra pe termen lung in productia de profile de cea mai inalta calitate", a declarat Dave Jones, VEKA UK Managing Director.

Bowater Building Products este un grup de companii fondat in anul 1970 si activ atat pe piata britanica, cat si pe pietele vest si est europene. Grupul Bowater are in prezent peste 300 de angajati in 4 firme – WHS Halo, Bowater Doors, Bowater Architectural si Bowater Projects. In anul 2009 grupul de firme a avut o cifra de afaceri cumulata de peste 54 de milioane de euro. (iunie 2011)

« Inapoi la Noutati