Istoria VEKA

Orice afacere poate deveni cu adevarat mare...

VEKA_1969VEKA are o traditie de peste 40 de ani in domeniul productiei profilelor pentru ferestre si usi termoizolante. Istoria brandului incepe in momentul in care Dl. Heinrich Laumann achizitioneaza si preia conducerea firmei VEKAPLAST in anul 1969. Aceasta intreprindere din Germania, activa doar la nivel regional, specializata in productia de rulouri si profile de constructii avea la acel moment o cifra de afaceri anuala de 1,7 milioane DM si opt angajati.

Incepand cu dezvoltarea primului sistem de ferestre VEKA, compania a avut o evolutie spectaculoasa pentru un business de familie. Primii 10 ani au reprezentat baza unei afaceri de succes, iar calitatea germana a produselor VEKA a devenit tot mai apreciata la nivelul pietei germane. Treptat, se extinde gama de produse, fiind introduse in productie solutiile destinate confectionarii de usi rezidentiale, precum si cele destinate productiei de usi glisante cu ridicare. Pe baza cresterii cererii de sisteme de ferestre VEKA, in FabricaVEKAGermania1983, compania se orienteaza spre export si deschide mai intai filiale din Spania si SUA, apoi in Franta (1994) si in Marea Britanie (1996). In acelasi interval de timp, 1985-1990, incepe productia de placi din PVC, destinate atat constructiilor, cat si in domeniul productiei publicitare. Urmeaza patrunderea pe piata belgiana, si, apoi, Franta. In anul 1990 VEKAPLAST se transforma intr-o companie privata, VEKA GmbH, atingand o cifra de afaceri de 454 milioane DM.

Extinderea companiei continua, ajungand sa aiba filiale pe intreg mapamondul, dar, cel mai important, in 1991 managementul VEKA incepe sa fie interesat de zona ecologica. Astfel, doi ani mai tarziu, VEKA deschide cel mai performant institut de reciclare a ferestrelor din Europa, la Behringen, Germania.

Sarbatoarea celor 30 de ani de activitate coincide cu intrarea pe piata din Europa de Est, fiind in 1999 primul furnizor de profile din PVC in Moscova. Un an mai tarziu este creata VEKA Romania SRL. In anul 2005, VEKA inaugureaza centrul logistic de la Ciorogarla, langa Bucuresti, o investitie de 1,5 milioane EUR si o suprafata de peste 14.000 m2.

In acest moment VEKA AG are in intreaga lume 26 de filiale si peste 3500 de angajati. VEKA Romania este detinuta in totalitate de catre VEKA AG Germania si are peste 30 de angajati in acest moment, deruland relatii de afaceri cu peste 180 de parteneri la nivelul intregii piete romanesti.