Noutati

Simpozion pe teme de eficienta energetica

Pe data de 5 februarie, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana a organizat Simpozionul dedicat cresterii eficientei energetice si utilizarii rationale a energiei in cladiri.

Participantii au discutat despre provocarile legate de consumul ridicat de energie in contextul actual cand, asa cum se stie, pretul utilitatilor, in special gaze si energie electrica a cunoscut o escaladare ingrijoratoare. S-a discutat faptul ca, mai ales in sectorul rezidential, consumul a crescut la cote foarte inalte in ultima perioada si, tocmai de aceea, este nevoie de implementarea unor solutii concrete si viabile menite sa reduca risipa si sa optimizeze consumul.

Astfel, s-a constatat ca cel mai mare procent al pierderilor de caldura este de 56%, in zona usilor si a ferestrelor, fata de 33% pentru pereti sau doar 5% pentru acoperis. Dupa reabilitarea termica, insa, procentul pierderilor prin usi si ferestre se reduce la 36,2%. Prin urmare, se impune cu necesitate inlocuirea vechilor ferestre cu unele noi, performante, cu profil PVC si geam termo-izolant, precum si izolarea peretilor cu produse adecvate pentru a corespunde normelor din Certificatul de Performanta Energetica, devenit obligatoriu din 2007 pentru cladirile noi si din 2010 pentru orice cladire vanduta sau inchiriata.

Simpozionul a gazduit si o prezentare a Programului Guvernamental de Reabilitare Termica a Cladirilor.

« Inapoi la Noutati