Noutati

Fensterbau, pentru economie si energie

Fensterbau.frontale_2008Intre 2 si 5 aprilie, la Nurenberg, Germania, s-a desfasurat Fensterbau/frontale, cel mai mare targ de profil pentru ferestre, usi si fatade, manifestare cu traditie in Europa ce a adunat 1 200 de producatori si furnizori din domeniu si peste 100 000 de vizitatori.

Anul acesta, in contextul in care pretul energiei devine tot mai scump iar vocea ecologistilor indeamna la si mai multa grija pentru protejarea mediului, tema generala a manifestarii aproape ca s-a impus de la sine: conservarea energiei. S-a discutat si s-au prezentat solutii concrete pentru a reduce costurile de incalzire/racire a cladirilor cu ajutorul ferestrele moderne si a fatadelor ce incorporeaza noi tehnologii performante. Mai mult decat atat, fiecare producator s-a aratat preocupat de reducerea emisiilor poluante aferente procesului de productie si a propus solutii adaptate in directia conservarii mediului.

Pentru prima oara s-a discutat concret despre o noua abordare a arhitecturii dintr-o perspectiva integrata, aceea de a construi cladiri adaptate la schimbarile de climat, care sa corespunda nevoilor reale ale oamenilor de a conserva energia si de a proteja mediul inconjurator.

Consecventa politicii sale de calitate si preocuparii pentru inovatie, VEKA a participat la aceasta manifestare prezentand eforturile depuse in conservarea mediului prin intermediul produselor complet reciclabile. De anul trecut, acestora li se adauga si inovativul sistem cu sase camere, ALPHALINE 90.

« Inapoi la Noutati