Sisteme ventilatie

REGEL-airMucegaiul la interiorul locuintei apare datorita umezelii si a unei ventilatii defectuoase sau neregulate a incaperii. Schimbul de aer controlat prin sistemul de ventilatie REGEL-air asigura o ventilatie sigura a locuintei. Astfel, se elimina eficient umiditatea si se previne aparitia de noi pete de mucegai.

Sistemul de ventilaţie REGEL-air este consituit din doua module de ventilatie, fiecare de 125 mm latime, ce se monteaza pe partea superioara a tocului ferestrei. Cele doua module nu sunt vizibile nici din interior si nici din exterior. Datorita garniturilor speciale de pe tocul ferestrei si de pe cercevea, aerul proaspat va fi ghidat de jur-imprejurul cercevelei si apoi va fi dirijat in sus, spre tavan. Astfel, la interior, nu apare fenomenul neplacut de curent. Aerul exterior patrunde in interior prin garniturile de admisie ale tocului si este condus catre modulele de ventilatie. Acolo aerul este dozat si trimis mai departe in interior, printr-o garnitura speciala , plasata pe cercevea.

Sistemul de ventilatie prin faltul ferestrei REGEL-air foloseste diferentele de presiune existente intre interiorul si exteriorul unei cladiri, regland in mod pur mecanic alimentarea cu aer proaspat a interioarelor. Reglarea in 2 trepte se face prin intermediul celor 2 module distincte, cu clapete de reglaj de greutati diferite, pentru domenii diferite ale fortei vantului. La viteze mai mari ale vantului din exterior, clapetele se inchid. Daca se reduce presiunea creata de vant, clapetele se deschid, permitand alimentarea cu aer proaspat.

Clapeta de ventilatie REGEL-air poate fi montata pe sistemele ALPHALINE 90, SOFTLINE 82, SWINGLINE, SOFTLINE 70AD si EFFECTLINE.